خلق و خوی کودک

خلق و خوی کودک

خلق و خوی کودک

خلق و خویی که کودک با آن متولد می شود:

والدین باید بدانند که کودکشان با کدامیک از این خلق و خوها متولد شده است و به تناسب خلق و خوی او با او رفتار کنند .
این مجموعه صفات و ویژگی ها که در وقت تولد با او به دنیا می آید و در یک سال اول ، کاملا بر او غلبه دارد و در حدود یک سالگی به بعد می توان کمی در او تغییر به وجود آورد و در حدود سه و چهار سالگی نقش اصلی خودش را به مقدار زیاد از دست می دهد مگر اینکه آموخته های پدر و مادر آن را تشدید و تقویت کند .

برخی کودکان آرامند و برخی کاملا نا آرام . برخی پر از جنب و جوش هستند و برخی نه . برخی ارتباط خودشان را با محیط خارج محدود می کنند و برخی با همه آشنا هستند .
باید بدانیم که در این زمینه هیچکس مقصر نیست . نه شما و نه کودک . بلکه فرزندی است که با این ویژگی ها به این دنیا آمده . این خلق و خو زمینه و مایه ای درست می کند که بر اساس آن می توانیم فرزندمان را تربیت کنیم .درست مانند این که شما قرار است به محلی بروید ولی وسیله نقلیه را شما انتخاب نمی کنید بلکه از قبل انتخاب شده است . در ارتباط با خلق و خوی کودکتان به موارد زیر توجه کنید:

خلق و خوی کودک

میزان و سطح فعالیت کودک : کودک شما می تواند پر جنب و جوش و یا آرام باشد برخی پر انرژی هستند و خواب کمی دارند درست در مقابل کودکانی هستند بسیار آرام و فعالیت کمی دارند و انتظارات بسیار ناچیزی دارند . باید والدین متناسب با آنها با آنها برخورد کنند
توجه و تمرکز : کودک شما می تواند نسبت به اطراف خود توجه نشان دهد یا زیاد به وقایع پیرامون توجه نشان ندهد .برخی کودکان در هر کاری بیشتر انرژی خود را مصرف می کنند مثلا در هنگام شیر خوردن به هیچ صدا و حرکتی توجه نمی کنند ولی برخی به مجرد کوچکترین صدا توجهشان جلب می شود و دست از آن کار می کشند . کودکی که دارای تمرکز و توجه زیاد است نمی توان آن را از کاری باز داشت و کودکی که دارای توجه و تمرکز کمی است به راحتی می توان او را از کاری دور کرد

شدت و میزان پاسخ به محیط اطراف : برخی از کودکان به مجرد اینکه موضویی و رفتاری مخالف میل آنها است با شدت با آن برخورد می کنند و این در حالی است که برخی توان این را دارند که ارتباط با دیگران منتظر بمانند و با شدت برخورد نکنند . مثلا وقتی شیر آنها را قطع می کنید دو برخورد متفاوت می بینید .

خلق و خوی کودک

این خصوصیات در خصوص درد و لذت هم صدق می کند و کودکان حالات متفاوتی را دارند . والدین باید کودکی را که با پاسخ تند و شدید برخورد می کند او را به آرامش دعوت کنند و کودک دیگر را توجه اش را به اهمیت موضوع جلب کنند و او را کمک کنند تا خواسته های خودش راپیگیری کرده و به آن برسد .
کودکی که پر از هیجان است معمولا تجربیات حسی فراوانی دارد و در واکنش تند و سریع توجه دیگران را به خودش جلب می کند و در زندگی پیشرفت بیشتری خواهد داشت اما زندگی با چنین فردی بسیار مشکل خواهد بود در حالی که کودک دوم با صبر و متانت با دیگران بهتر کنار خواهد آمد. هر دو گروه در صورت تربیت صحیح می توانند از زندگی خود لذت ببرند

مرتب و منظم بودن : برخی در ساعت مشخصی می خوابند و بیدار می شوند و یا غذا را دروقت معینی می خواهند و رفتار آنها قابل پیش بینی است . ولی با هر گونه تغییری به شدت برخورد می کنند در حالی که گروهی دیگر از کودکان زیاد قابل پیش بینی نیستند و از نظم خاصی برخوردار نخواهند بود.

گردآورنده : سارا گودرزی

دپارتمان کودک و مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره احیا

، ، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *