کشتن حیوانات

کشتن حیوانات

تاثیر صحنه های کشت و کشتارحیوانات بر کودکان
دکتر بهروز بیرشک، روانشناس، علنی نشان دادن این صحنه ها را به هیچ وجه کار صحیحی نمی داند. او معتقد است تاثیر تماشای صحنه های کشت و کشتار بر افراد به ویژه کودکان امر مهمی است که نباید مورد غفلت واقع شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تاثیر تماشای چنین صحنه هایی در بروز خشونت، این رفتارهارا در جهت ایجاد سرگرمی افراد به هیچ وجه کمک کننده نمی داند؛ ممکن است افرادی با هدف سرگرم کردن دیگران این کار را انجام بدهند اما باید بدانند که درک کودکان، بسیار محدود است و دیدن این صحنه ها می تواند مشکلاتی را برایشان به وجود بیاورد.
دکتر بیرشک با اشاره به این مطلب که این بحث در زمینه پرخاشگری هم مطرح شده، از تحقیقی یاد می کند که در بحث روانشناسی افراد انجام شده است؛ در یک کار تحقیقاتی، یک گروه از کودکان را کمتر در معرض فیلم های خشن قرار دادند و یک گروه را بیشتر و مشاهده کردند گروهی که بیشتر در معرض صحنه های خشن بوده اند، در سنین نوجوانی به لحاظ احساس و عواطف بسیار افت کردند و خشونت برایشان به امری عادی تبدیل شده بودند و اگر هم رفتارهای خشن از خود بروز نمی دادند در مقابل اعمال خشونت هم هیچ واکنشی نداشتند؛ بنابراین تماشای صحنه های خشن هم می تواند نوعی یادگیری باشد هم این که سبب افت احساست و عواطف فرد شود.

شکل گیری شخصیت های ضد اجتماعی و اختلالات رفتاری
این روانشناس با اشاره به این که دیدن صحنه های خشن می تواند روی بزرگسالان هم تاثیر بگذارد، معتقد است بزرگسالان به این دلیل که با واقعیت زندگی بیشتر روبرو بوده اند این تاثیر می تواند کمتر باشد.
به عقیده دکتر بیرشک، افرادی که در بزرگسالی دست به اعمال خشونت های فجیع می زنند قطعا در دوران کودکی مسائل و مشکلاتی را داشته اند؛ وقتی راجع به اختلال رفتاری که بیمارگونه است صحبت می کنیم، یا افرادی که اختلال شخصیت ضد اجتماعی دارند منظورمان افرادی است اعمال خشونت برایشان عادی شده و یکی از عوامل این عادی سازی دیدن صحنه های خشن است.
این روانشناس معتقد است اگر الگویی برای اعمال خشونت وجود داشته باشد؛ برای نمونه کودکان این صحنه ها را ببینند و برایشان تائید شود، اعمال خشونت برایشان عادی شده و زشتی آن از بین می رود.

کار صوابی که می تواند لعن و نفرین به دنبال داشته باشد
اما یکی از موارد بارز کشتن حیوانات در ملاء عام در کشور ما سنت قربانی کردن است. سوای احترام به عقاید و باورهای مذهبی و سنت پسندیده نذر کردن در ایران باید به این نکته هم توجه کرد که کشتن حیوانات در ملاء عام و راه انداختن خون در کوچه ها و خیابان ها می تواند در روحیه افراد به ویژه کودکان موثر باشد.
دکتر بیرشک می گوید: بسیاری از صاحب نظران در حال حاضر بر این اعتقادند که به جای قربانی کردن گوسفند، می توانید پول آن را جاهای دیگر صرف کنید.
اما به اعتقاد او سر بریدن حیوان در ملاء عام اصلا چیز خوبی نیست. او می گوید: سال گذشته یکی از آدم های پولدار در محله خود یک شتر را با به جا آوردن مراسم خاصی سر برید. می توانم بگویم که تماشای این صحنه آن قدر لعن و نفرین برای این فرد به دنبال داشت که اگر خیری هم برای او وجود داشت به طور قطع از بین رفت!
این روانشناس پیشنهاد می دهد برای کشتن حیوانات بهتر است ان ها را به کشتارگاه ها و سلاخ خانه ها ببرند و الزامی نیست که در خیابان و جلوی چشم آدم ها این کار انجام شود.

گرداورنده : سارا گودرزی

، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *