باردار شدن

باردار شدن

انچه باید وقتی متوجه بارداریتان شدید، انجام دهید

به محض آگاهی از بارداری و مثبت‌شدن آزمایش خون پیش پزشک متخصص زنان و زایمان بروید. در مرحله اول با سونوگرافی وضعیت جنین شما مشخص می‌شود و نکاتی که باید رعایت کنید به شما گوشزد خواهد شد. حالا شما یک امانتدار هستید؛ خانه‌ای امن برای یکی از عزیزترین‌های زندگی‌تان. پس باید خیلی بیشتر از قبل مراقب خود باشید. در مدت بارداری همه‌چیز برای شما معنی دیگری پیدا خواهد کرد، خواب، خوراک، پوشاک، رابطه‌ها، شغل، تفریح و هر آنچه تا امروز فقط به شما مربوط بوده بعد از این به جنین شما هم ربط دارد. اگر در گروه خانم‌های باردار در معرض خطر نباشید، ملاقات‌های شما با پزشک‌تان، در 6‌ماه اول حاملگی، ماهی یک‌بار و در ماه‌های هفتم و هشتم، هر 2 هفته یک‌بار خواهد بود. پس از آن تا زمان زایمان هر هفته باید به پزشک متخصص‌تان مراجعه کنید. اگر بارداری شما در معرض خطر تشخیص داده شود، این ملاقات‌ها باید در فواصل کمتری انجام شود. هرچه شکم شما بزرگ‌تر شود، به کمر شما هم فشار بیشتری وارد می‌شود و شما باید بیشتر از قبل مراقب عضلات و مفاصل خود باشید. راه رفتن، نشستن، ایستادن و خوابیدن درست می‌تواند تا حد زیادی مانع کمردرد شما شود. سعی کنید مدت زیادی در یک حالت نباشید، زود به زود وضعیت خود را تغییر دهید و اگر شاغل و پشت میز نشین هستید، هر یک ساعت یک‌بار چند دقیقه راه بروید. بلند کردن وسایل سنگین را کنار بگذارید و برای بلندکردن اشیای سبک از روی زمین هم کمر خود را صاف نگه‌دارید و به جای کمر، زانوهایتان را خم کنید. در این وضعیت از عضلات ساق و ران خود کمک گرفته‌اید.
موقع خوابیدن بهتر است به یک پهلو بخوابید و بین زانوهایتان بالش کوچکی قرار دهید. از خوابیدن روی پشت (به‌خصوص بعد از هفته 25) پرهیز کنید، چون رحم‌تان روی عروق اصلی فشار خواهد آورد.
وقتی می‌خواهید از رختخواب خارج شوید، به یک سمت بچرخید، زانوهایتان را خم کنید و با تکیه بر دست‌ها، بدن را به سمت زانوها بلند کنید. سپس با تکیه بر عضلات ران بلند شوید؛ به هیچ‌وجه بر عضلات شکم، فشار نیاورید.

گرداورنده : سارا گودرزی

، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *