در برخی مواقع گیر دهید

در برخی مواقع گیر دهید

در برخی مواقع گیر دهید

برای مادرانی که دغدغه اصلی آنها، کودکشان است، هر مسئله ای که به نوعی به این موجودات دوست داشتنی مربوط باشد، بسیار مهم و قابل توجه است. در موارد متعددی به والدین توصیه می شود که در برابر فرزند خود سختگیری بیش از حد نداشته باشند و باور کنند که با موجوداتی روبرو هستند که از هر نظر با ما متفاوتند و در دنیای دیگری زندگی می کنند. اما موارد خاصی هم وجود دارند که باید به والدین توصیه کنیم که دقت و توجه بالایی داشته باشند و اتفاقا تا می توانند در این موارد به موضوع مورد نظر گیر دهند و ریز بین باشند.

یکی از این موارد مربوط به انتخاب مهد کودک برای بچه ها می باشد. با توجه به شرایط مادران امروز که تعداد زیادی از انها شاغل می باشند و از طرف دیگر شرایط و امکانات منزل برای کودکان، که موجب شده اغلب آنها به زندگی در آپارتمانی کوچک عادت کنند، این نیاز را ایجاد می کند تا کودکان فرصتی داشته باشند تا به مکان تازه ای قدم گذارند که شرایط مهیا شده ای در جهت بازی و لذت آنها داشته باشد.

امروز در شهرهای بزرگ، مهد کودک های زیادی وجود دارند اما نکته مهم این است که کدام مهد کودک برای فرزند ما مناسب تر است و این موضوعی مهم است که باید به طور دقیق توسط والدین بررسی شود. انچه مهم است اینکه مهدکودک باید مکانی باشد که کودکان را برای ورود به اجتماعی بزرگتر اماده کند و آنها در در برقراری ارتباطات مختلف، کمک کند. اینکه بچه ها بتوانند از طریق آموزش های غیر مستقیم، تفاوت میان رفتارهای درست و نادرست را بفهمند، مسئله ای بسیار مهم است که فضای مهد کودک و رفتار مربیان آن، در رابطه با این موضوع تاثیر زیادی دارد.

اما چنانچه بخواهیم به طور فهرست وار به برخی از نکات مورد توجه در انتخاب مهد کودک مناسب، اشاره کنیم بهتر است اینطور بیان کنیم:

نکته اول: فضای فیزیکی مهد بسیار مهم است. اینکه در این فضا نکات بهداشتی به نحو احسن مورد توجه باشد. چرا که کودکان مدت زمان زیادی را در مهد سپری می کنند و باید محیطی امن و مطلوب برایشان فراهم باشد. مسئله مهم دیگری که در ارتباط با این موضوع وجو دارد، برنامه تغذیه ای که در مهد تدارک دیده شده و نوع مواد غذایی که به بچه ها می دهند.

در برخی مواقع گیر دهید

نکته دوم: پس از دقت به فضای فیزیکی و محیطی مهد، توجه به وجود تناسب میان تعداد کودکان حاضر در مهد کودک با گنجایش فضای مهد، بسیار مهم است. نکته دیگر اینکه برای کودکان چه تعداد مربیانی وجود دارد و آیا این تعداد با استاندارد تطابق دارد؟ مثلا کارشناسان معتقدند در هر مهد حداکثر برای هر 8 کودک باید یک مربی وجود داشته باشد. به طور کلی شرایط مربیان مهد نیز، مهم است. شرایطی همچون سن،تخصص،مهارت در برقراری ارتباط با بچه ها،حسن خلق،صبر و حوصله و محبت نسبت به بچه ها.
نکته سوم: توجه به اینکه نحوه برنامه ریزی در یک مهدکودک به چه صورت است. مثلا در یک مهدکودک برای بچه ها برنامه های متنوعی وجود دارد و علاوه بر بازی در کلاس های اموزشی و بازیهایی در جهت بالابردن ضریب هوش و استعداد انها وجود دارد و یا از کلاس های آموزش قرآن و زبان انگلیسی برخوردارند. این مسئله تا حدودی به نظر و سلیقه والدین مربوط می شود که دوست داشته باشند فرزندانشان در چه محیطی قرار بگیرند.

نکته چهارم: چگونگی چینش فضای فیزیکی مهد کودک بسیار مهم است. این موضوع شامل مواردی از قبیل رنگ آمیزی دیوارها، وسایل بازی،نحوه آرایش دیوارها و…می شود. نکته مهم این است که محیط مهدکودک به گونه ای باشد که بچه ها دوست داشته باشند.

نکته پنجم: بچه ها هر روز، شانس بازی کردن در فضای حیاط را با توجه به شرایط هوای بیرون، داشته باشند. توجه به کارهای دستیو پرورش خلاقیت کودکان،باید از برنامه های اصلی مهد کودک باشد.1

نکته ششم: مهدکودک باید به طور کلی شرایطی داشته باشد که کودکان را به سمت خود جذب کند و کودک از رفتن به این محیط خوشحال باشد. این موضوع به نحوه عملکرد و برنامه ریزی مربیان و دست اندرکاران مهد مربوط می شود که برای آفرینش فضایی مملو از شادی،مهربانی،بازی و…چه تمهیداتی را اندیشیده اند که مسلما بچه ها در چنین فضایی امکان یادگیری و کسب مهارتهای گوناگون را پیدا می کنند.

پی نوشت:

1. به نقل ازمجله شهرزاد.شماره 41.فروردین1391

دپارتمان کودک و مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره احیا 

تبیان

، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *