دلیل دروغ گفتن کودکان

دلیل دروغ گفتن کودکان

دلایل دروغ گفتن کودکان نکته قابل توجه والدین

جلب توجه: گاهی به دلایلی کودک احساس می کند، پدر و مادرش او را به اندازه کافی دوست ندارند. به این ترتیب او دروغ می گوید تا توجه پدر و مادر را به خود جلب کند.
نیاز به حرف زدن: گاهی کودک یک موضوع را به قدری طول و تفصیل می دهد که پدر و مادر متوجه  میشوند او دروغ می گوید. در چنین مواقعی باید با کودک در مورد تخیلات ذهنی اش حرف زد و از او خواست تا تخیلاتش را نقاشی کند. مهم است که کودک مرز بین واقعیت و تظاهرها و تخیلاتش را بشناسد.
کمک گرفتن از بازی: از راه بازی با کودک می توان ارزش و اهمیت راستگویی را به کودک فهماند و نتایج منفی حاصل از دروغگویی را به او نشان داد. هنگام بازی به کودک القا کنید که دروغگویی چطور روابط دوستانه و صمیمانه را به هم می زند و چطور موجب می شود تا دیگران شخص دروغگو را دوست نداشته باشند. در قالب بازی و نمایش، بچه ها بهتر به ارزش راستگویی پی می برند.
تامین امنیت و آرامش: کودک باید احساس امنیت و آرامش داشته باشد. به طور معمول کودکان به خاطر ترس از تنبیه شدن به دروغگویی پناه می برند. اشتباهاتی را که کودک مرتکب می شود، با گذشت و مهربانی ببخشید. وقتی کودک در خانه احساس راحتی کند و مطمئن شود هنوز بخشی از خانواده است و با وجود اشتباهاتش او را دوست دارند، هرگز دروغ نمی گوید.
انتظارات منطقی: دروغ های کودکان، اغلب ناشی از فشارها و انتظارات بی مورد والدین است. از یک کودک چهار پنج ساله انتظار نداشته باشید مثل یک نوجوان دوازده سیزده ساله رفتار کند. او هنوز خیلی چیزها را نمی داند و در ضمن بسیار کنجکاو و پرسش جو هست. بی شک انتظارات سخت گیرانه والدین کودک را به سمت دروغگویی سوق می دهد.
اطمینان از سلامت روان: اگر در کودک خود علائم بیماری اوتیسم را می بینید، حتماً او را نزد درمانگر ببرید. در ضمن به یاد داشته باشید بچه ها مبتلا به اوتیسم دروغ های احمقانه می گویند، سعی کنید با آنها رفتاری طبیعی داشته باشید چون آنها نمی دانند چرا دروغ می گویند. اگر فرزندتان مشکلی ندارد و نمی توانید از پس دروغگویی های او بر بیایید حتماً از یک مشاور کودک کمک بگیرید.
دقت در حرف زدن: خودتان به عنوان پدر و مادر الگویی برای راستگویی باشید. تا آنجا که ممکن است، در حضور بچه ها دروغی را به زبان نیاورید. اگر قولی را به کودک می دهید حتماً به آن عمل کنید. بچه ها اول از والدین خود صفات خوب و بد را می آموزند.
توصیه ها
ـ نیازهایی را که منجر به دروغگویی در کودک می شود کشف کنید و آنها را برآورده سازید.
ـ هرگز کودک را دروغگو خطاب نکنید.
ـ همیشه نزد کودک حقیقت و راستگویی را مورد تحسین قرار دهید.
ـ به کودک نشان دهید از شنیدن دروغ چقدر ناراحت می شوید.
ـ از کودک بازجویی نکنید، چون بازجویی کودک را مجبور به دروغگویی می کند.
ـ هرگز کودک را به خاطر دروغگویی مورد تنبیه قرار ندهید.

گردآورنده : سارا گودرزی

، ، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *