چگونه كودكان را به خوردن غذا تشويق كنيم؟

چگونه كودكان را به خوردن غذا تشويق كنيم؟

چگونه كودكان را به خوردن غذا تشويق كنيم؟

اغلب كودكان هشت، نه ماهه قادرند به تنهايي بنشينند به همين دليل اگر سر ميز، غذا مي‌‌خوريد، صندلي بلندي براي كودك تهيه كنيد تا او بتواند در كنار شما غذايش را بخورد و اگر هم روي زمين غذا مي‌‌خوريد، پارچه‌اي سفيد و پاكيزه زير كودك پهن كنيد تا از پراكنده شدن غذا، عصباني نشويد.داشتن برنامه‌اي منظم براي غذا خوردن به كودك كمك مي‌‌كند تا رفتارهاي صحيح تغذيه‌اي را از شما و اعضاي خانواده‌اش فرابگيرد. اين عمل به رشد مهارت‌هاي اجتماعي او نيز كمك مي‌‌كند و موجب ارتباط راحت‌تر و بيشتر او با دنياي بزرگترها مي‌‌شود.
براي غذا دادن به كودك، رعايت چند نكته زير مي‌‌تواند مفيد باشد:
1- هميشه هنگامي كه كودك در حال غذا خوردن است، كنار او بمانيد تا در صورت نياز به او كمك كنيد.
2- هنگامي كه كودك خودش سعي مي‌‌كند غذا بخورد، شما نيز با يك قاشق ديگر به او غذا بدهيد تا به تدريج كودك روش غذا خوردن با قاشق را نيز ياد بگيرد.

چگونه كودكان را به خوردن غذا تشويق كنيم؟


3- هرگز كودك را مجبور به خوردن نكنيد.
4- غذاهاي جديد را يكي يكي به كودك بدهيد تا در صورت مشاهده هر نوع حساسيتي، زود متوجه شويد.
5- هميشه با توجه به اشتهاي كودك به او غذا دهيد. غذاي كودك بايد سالم، مقوي و منظم باشد.
6- نبايد به كودكان خردسال آب‌معدني داد زيرا املاح درون آن براي كودك سنگين است. سئوال بسياري از والدين اين است كه خوراكي‌هاي ميان ‌وعده‌هاي اصلي غذا براي كودكان مناسب است يا خير؟ در پاسخ به اين سئوال بايد گفت كه مي‌‌توان از خوراكي‌هاي كم‌حجم مانند سيب، هويج، آبميوه يا ميوه استفاده كرد ‌زيرا علاوه بر اين‌كه مواد طبيعي را به بدن كودك مي‌‌رسانند، موجب بي‌اشتهايي او نيز نمي‌‌شوند. خيلي از پدر و مادرها از دست بچه‌هاي بدغذايشان كلافه‌اند و از هر روشي براي خوراندن غذا به آنها استفاده مي‌‌كنند تا كودكان دلبندشان دچار سوءتغذيه يا فقر غذايي نشوند. اين در حالي است كه به عقيده متخصصان تغذيه، اصرار به بچه‌ها بيشتر نتيجه عكس مي‌‌دهد. متخصصان تغذيه مي‌‌گويند كودكان به ويژه‌ بچه‌هاي كوچك‌تر، غذاهاي كوچك و جمع و جور را مي‌‌پسندند
و به خوردن آنها تمايل بيشتري نشان مي‌‌دهند. خوردن غذاهاي كوچك اما خوش‌رنگ و لعاب و متنوع براي كودكان لذت‌بخش‌تر است. همچنين تزيين غذا در تحريك اشتهاي بچه‌ها موثر است.

منبع: خانواده سبز

دپارتمان کودک و مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره احیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *