حرکت کودک

حرکت کودک

نیمرخ حرکتی کودک عادی از 1 تا 60 ماهگی

آگاهی از توانایی و امکانات حرکتی یک کودک عادی برای مادراهمیت زیادی دارد , زیرا عدم آگاهی وی , موجب می شود که اونتواند یک برنامه آموزشی مناسب ودقیق را جهت هدایت وتربیت کودک از رفتارهای دانسته به رفتارهای ندانسته تدارک ببیند.
یک ماهگی: نوزاد تقریبأ فردی غیر متحرک است. در وقت بیداری گردن خود رابه شکل ناهماهنگ و بازتابی حرکت می دهد. بازتاب های ناهماهنگ , پایه نخستین نظام کنش و واکنش فرد است.
4ماهگی:هماهنگی همزمان بین حرکات دست وبازوها از یک طرف وتجانس بین فضاهای حرکتی سر وبینائی از طرف دیگر، کودک در این سن با استفاده از حرکات گروهی ومنظم سر , شانه و بازوها سعی می کند که خود را به اشیا مورد مشاهده یا موردعلاقه اش نزدیک کند.
7ماهگی: می تواند بنشیند , قادر به استفاده از حرکات برتری جانبی است , می تواند اشیا را دستکاری کند.
10ماهگی: می تواند با تعادل کامل بنشیند وبا کمک دیگران سرپا بایستد. می تواند با انگشت سبابه وشست جهت گرفتن اشیا استفاده کند
12ماهگی: قادر است به راحتی با چهار دست پا راه برود. می تواند خود را به طور قائم سرپا نگه دارد.
15ماهگی:می تواند به تنهایی و مستقل راه برود , اشیا را دقیق تر بگیرد و با اراده رها کند.
24ماهگی:می تواند بدود , از پله ها بالا وپائین بپرد. همچنین قادر است صفحات کتاب را ورق بزند , برج بسازد , بطور ناشیانه قیچی کند , مهره ها را نخ کند , کاغذ را تا کند. لیوان شیر را نگه دارد. این سن به سن جنون حرکتی معروف است.
36ماهگی:قادر به مهارت دستکاری اشیا و علامت کشیدن , کشیدن یک آدم به طور ناتمام , رنگ کردن است همچنین سن تصاویر وعلائم نقطه چین , قدرت کنترل [کم وزیاد] سرعت دویدن خود , استفاده از پله ها به طور متناوب , پائین پریدن به شکل جفت پا از پله ها , رکاب زدن با دوچرخه ,ایستادن چند لحظه روی یک پا وبه طرف بالا پریدن است.
60ماهگی:بروز حرکات جنبشی در حالات بدنی و افزایش توانایی در کنترل اعمال حرکتی. در این سن کودک قادر به پوشیدن لباس , بستن بند کفش ,مسواک زدن , شانه کردن موی سر می باشد.می تواند به وضوح شکل آدم را بکشد وشکل دایره , مربع ,مثلث را کپی کند. در رسم شکل لوزی در این سن , تقریبأ ناتوان است.
گردآورنده: سارا گودرزی

، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *