لکنت زبان کودکان

لکنت زبان کودکان

لکنت زبان کودکان

آیا کودک شما لکنت زبان دارد؟

لکنت مانع جریان طبیعی و روان بودن صحبت انسان می شود. همچنین به جز لکنت ، عوامل دیگری مثل ترس و هیجان می توانند جریان صحبت روان و عادی فرد را مختل نمایند…

 همه ی ما گاهی کلمات یا بخشی از کلمه ای را تکرار می کنیم و هیچ کس ، همیشه و در همه اوقات ، صحبت کاملاً روان و سلیس ندارد . همه ی ما گاهی به هنگام صحبت کردن دچار مکث و تأمل ناخواسته می شویم و یا کلمات و صداهای زایدی را اضافه می کنیم، بخش های کلمات را نادرست ادا می کنیم ، جمله ای را تکرار کرده و آن را تصحیح می کنیم و یا سعی می کنیم دو کلمه را همزمان بیان کنیم و برای لحظاتی دچار مشکل و گیرزبان می شویم. لذا کودک خردسال که هنوز تلاش می کند در تلفظ صداها و لغات مختلف و در ترتیب جملات ( جمله بندی ها ) مهارت پیدا کند و از فشار اجتماعی به هنگام صحبت کردن نهراسد ، بسیار طبیعی است که بعضی وقت ها بیش از بزرگسالان و کودکان بزرگتر از خودش دچار مشکل شود و تعادل کلامی خویش را از دست بدهد.
قدر مسلم این است که صحبت روان و راحت هر فرد به طور قابل ملاحظه ای به احساسات درونی و شرایط و موقعیت های محیطی بستگی دارد. از آنجا که رفتار کلامی بسیاری از کودکانی که در صحبت کردن دچار ناروانی طبیعی کلام می شوند، همانند رفتار کودکانی است که لکنت دارند ، ممکن است برایتان بسیار مشکل باشد که ناروانی یا لغزش طبیعی زبان را از لکنت زبان تمیز دهید . همچنین باید توجه داشته باشید که ناروانی کلامی کودک در بعضی مواقع و موقعیت های خاص ، با توجه به چگونگی احساسات و انگیزه های درونی او ، از نظر تنوع و شدت تغییر می کند .

لکنت زبان کودکان

بنابراین ، اگر شما اندکی نگران صحبت کردن کودک خود هستید ، بهتر است که تشخیص دقیق چگونگی مشکل احتمالی گویایی او را به عهده متخصصان آسیب شناسی گفتار و کارشناسان گفتار درمانی بگذارید . اگر ایشان تشخیص دادند که کودک شما ناروانی کلامی غیر عادی ندارد ، در این صورت لازم نیست که اقدام خاصی به عمل آورید . البته ممکن است لازم باشد که شما اضطراب خودتان را کاهش دهید .

چگونگی نظریات کارشناسان گفتار درمانی در مورد مشکل گویایی کودک

اگر بعضی مواقع مشاهده می کنید که کودک شما در صحبت کردن روان دچار مکث یا مشکل می شود ، باید توجه داشته باشید که بسیاری از ناروانی های کلامی برای کودکان خردسال کاملاً طبیعی است . علائم ناروانی طبیعی با نشانه های لکنت زبان متفاوت است . وقتی که کودک خود را به نزد گفتار درمانگر می برید ، ممکن است کودک شما به هنگام صحبت با گفتار درمانگر ، آن طوری که شما نگران بوده اید ، با مشکل چندانی در صحبت کردن مواجه نشود. از این رو اگر با علائمی که در حرف زدن های فرزندتان مشاهده نموده اید ، احتمال می دهید که او دچار لکنت شده است ، بهتر است نحوه گویایی کودک را در مواقع مختلف ، با ذکر نشانه ها و علائم مورد نظر برای گفتار درمانگر بازگو نمایید .
بدیهی است که ارتباط روزانه شما با کودک و توجه به نحوه گویایی او ، شما را قادر می نماید که در مورد درک و بیان چگونگی اختلال گویایی فرزندتان به خوبی عمل کنید . داشتن درک درست از نحوه گویایی کودک و تمیز ناروانی طبیعی او در صحبت کردن و یا تشخیص علائم احتمالی لکنت زبان ، به شما کمک می کند که در موقع لزوم  به یکی از مراکز گفتار درمانی مراجعه نمایید.

لکنت زبان کودکان

علائم هشدار دهنده

لکنت زبان صرفاً یک مکث یا انفصال در جریان طبیعی کلام ، که ما آن را ناروانی کلامی می نامیم ، نیست . بلکه لکنت زبان با واکنش های لحظه ای فرد به هنگام مواجه شدن با مشکل گویایی توأم است . زمانی که این علائم را برای بررسی نحوه گویایی فرزندتان در نظر می گیرید ، متوجه باشید که همه فکر و ذهن شما فقط به دنبال این علائم نباشد .این علائم باید در ارتباط با کلیت گویایی کودک مشاهده شود ، چرا که احتمالاً در بسیاری موارد حرف زدن کودک شما کاملاً طبیعی و روان است . همچنین به خاطر داشته باشید که بسیاری از این علائم و رفتارها خیلی گذرا هستند ، یعنی عموماً برای لحظاتی ظاهر شده ، به خودی خود از بین می روند و نیازی به نگرانی و پیگیری و بررسی نیست. بعضی از اوقات این علائم را می توان در کودکانی که معمولاً سلیس و روان صحبت می کنند و اصلاً لکنت ندارند نیز مشاهده نمود. لذاباید ضمن توجه به علائمی که بدان اشاره می شود ، از هر گونه اضطراب و قضاوت عجولانه به دور بود.
منبع:تبیان
ویرایش و تلخیص:آکاایران

دپارتمان کودک و مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره احیا

، ، ، ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *